top of page
Azoren
Bestemmingen
Azoren

Symphatiek, dat zijn ze, die Azoren. Na een tijdje roots knagen in de tropen wordt er hier weer ouderwets Mediterraans gekookt en wijn geschonken. 

 

De Azoren zijn misschien bekend van het Azoren Hoog, maar we zijn hier weer terug op de gematigde breedten. Fronten komen met regelmaat voorbij. De temperatuur zakt ook weer tot zo’n 20-25 graden.   

 

Horta, met de Pico net op de achtergrond

De eilanden zijn steep to, dus ankeren is geen goede optie, we zullen weer tijd doorbrengen in een jachthaven. Dat betekent dat er uitgebreid ruimte is om de eilanden te ontdekken. Het wegennetwerk is goed, dus ontdekken per auto of fiets is heel goed te doen. Er zijn ook prachtige wandelingen te maken. In de tijd dat wij er zijn staan alle eilanden volop in bloei met Hortensia’s.   

Waarschijnlijk zullen we aankomen op Horta, een fuik voor Atlantische zeilers die allemaal in dezelfde tijd de overtocht maken. Dat maakt Horta extra gezellig. Faial, waar Horta op ligt, is zelf een prachtig eiland. Het uitzicht op de Pico – de vulkaan aan de overkant van de baai, vaak vergezeld van een typische wolk – is majestieus.  

Horta, Faial

Terceira, een eiland verderop zullen we ook zeker aandoen. Angra do Heroïsmo is onze favoriete stad in de Azoren en je ligt er met je boot midden in het centrum. Dit is Portugal met een eilandensfeer. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam en na één keer weten ze in het café wat voor koffie je wilt. Ieder gehucht op het eiland heeft een império: een kleine gebouwtje met een altaar waarop een scepter en een kroon liggen. Vanaf Pinksteren tot ver in de zomer is er bij toerbeurt feest bij elke imperio en kun je ze heel even van binnen bewonderen.     

Angra do Heroïsmo

Bereikbaarheid vanaf Schiphol

TUI vliegt direct vanaf schiphol naar São Miguel en Terceira.

Overige eilanden zijn bereikbaar via Lissabon.

bottom of page