top of page
Bestemmingen
Caraïbisch gebied

Ah, de caraïben. Dat is stiekem waarom we zo'n roteind gaan zeilen. Zwemwater op een temperatuur die iedere twijfel van een duik wegneemt. Als je dat dan doet, dan blijkt je boot in een tropisch aquarium te liggen. Barry de barracuda hangt loom onder je kiel (niet schrikken van de tanden) en een kort zwemmetje naar de rotskust brengt allerlei tropische vissen. Een paradijs voor snorkelaars en duikers, dus. Aan land is tropisch oerwoud te vinden en prachtige botanische tuinen. En, voor wie daar gevoelig voor is, het maken van een aantrekkelijke cocktail is zo'n beetje tot kunst verheven. Laat je verleiden door een bush-whacker of dark-skinned lady. 

Syl in karakteristieke pose

Ergens begin December is het plan om aan te komen in Grenada, waarna de Grenadinen op het programma staan. Eén van onze favouriete plekken daar is de Tobago Cays, een magische ankerplaats waar slechts een verzonken rif je scheidt van de oceaan die reikt tot aan Afrika. We gaan ook zeker Carriacou, Union Island en Bequia aandoen. Allemaal snoepige eilanden waar de Caribische relaxedheid overheerst.   

Verder komen Martinique en Guadeloupe zeker ook aan bod. Deze grotere eilanden hebben meer tropisch bos en daar kun je prachtig het binnenland in als je een autootje huurt. Beideeilanden zijn overzees Frans gebied, stakt georganiseerd, waar een Franse ambtenaar je bedient en je stokbrood met brie kunt krijgen. Maar gelukkig ontbreekt de rum en relaxete sfeer hier niet. Ook mag je - zeker als Nederlander - Saba en St. Eustatius niet missen. Saba is niet groter dan Schiermonnikoog en steekt als een moorkop recht uit zee omhoog. Het gaat er zo stijl naar beneden dat ankeren niet mogelijk is. Er liggen een paar boeien voor bezoekende jachten, maar het gokje op een vrije boei is de moeite waard. In de gouden eeuw is een trap naar boven uitgehakt waarover alle West-Indië-handel naar boven en naar beneden werd gesjouwd. Dat was, denken we, lang voor de arbowetgeving. St. Eustasius ligt iets verderop. Beide eilanden zijn wat ons betreft duikparadijzen. Bijzondere afgelegen plekken. 

Saba

Antigua en Barbuda hebben we vorige keer overgeslagen, dus dat willen we inhalen. Hier vind je waanzinnige Caraïbische luxe: coctails, wit-roze stranden, luxe resorts, schilpadden en flamengo's. Hun belangrijkste product lijkt echt te zijn: trouwerijen organiseren. een romantische plek dus. 

 

Na een korte stop op St. Maarten voor de bevoorrading, eindigen we in de Carieb waarschijnlijk bij de British Virgin Islands. De BVI zijn bekend als belastingparadijs, maar is een verzameling kleine eilanden die verder weinig ontwikkeld en ver van alles af zijn en waar je nog lege baaien kunt  vinden, met witte stranden en prachtige snorkelplekken. We bezoeken de BVI's ergens begin April. Vanuit hier willen we oversteken naar de Bahamas.

Bereikbaarheid vanaf Schiphol

St. Maarten: rechtstreeks 

Franse eilanden: indirect via Parijs

British Virgin Islands via Londen of St. Maarten

bottom of page