top of page
Bestemmingen (vervolg)
Bahamas

De bahamas strekken zich uit van Miami in Florida tot de noordkant van Haïti. In totaal strekt deze waaier van eilanden zich uit over een afstand van 1.400 km. Landoppervlak is spaarzaam en de eilanden bevinden zich vaak maar een paar meter boven de zeespiegel. De lagunes beslaan een aanzienlijk groter oppervlak en zijn over het algemeen ondiep: van enkeldiep tot een paar meter. Dat maakt het niet overal geschikt voor kieljachten, maar de Wateraap kan met zwaard overal komen. De combinatie van duizenden eilanden, de meeste onbewoond, uitgestrekt over duizend kilometer waar veel boten wegens de diepgang niet kunnen komen moet betekenen dat er aan privacy geen gebrek zal zijn. Op naar die onontdekte baai plus privé-eiland helemaal voor je alleen!

De planning is om zes weken te hebben voor het ontdekken van de Bahamas, van half April tot en met eind mei. Officiëel begint het orkaanseizoen in de Carieb en de Bahamas vanaf Juni. Begin Juni staat de overtocht naar Bermuda op stapel, zodat we ‘op tijd’ uit de (sub)tropen zijn vertrokken.

We trekken van Zuid naar Noord door de Bahamas. Vanaf de Turks & Caicos Islands in het zuiden, via de Exumas en Eleuthera naar de Abacos in het noorden. Als het er leuk is, blijven we hangen. Niets moet en alles mag.

De bereikbaarheid van de Bahamas is misschien minder goed dan in andere gebieden, maar de beloning is navenant. Er wordt vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen naar Miami. Van daar uit gaat het met kleinere vliegtuigjes naar de Bahamas. De meeste grote eilanden zijn zo te bereiken. Perfect voor de enigzinds avontuurlijke reiziger die wil langkomen voor rust en azuurblauw water. En misschien een duikje.  

Schijn je niet omheen te komen...

Bermuda

Een zeilvriend van ons had het steevast over 'de Bermoedaas', en of dat nu juist is of niet, een wat vreemd eiland is het zeker. Op en top Amerikaans, in combi met met Britse shorts, jasje en das. En een hoop golfbanen. Voor ons een mooie tussenstop middenin de oceaan, tussen de Bahamas (800 nm) en de Azoren (+2000 nm). Bijslapen en provianderen staat hier op 't programma. Dan wordt het zaak een weergat vinden voor de oversteek, die ons de eerste paar dagen in elk geval een goede start moet geven.

 

St. George, Bermuda

Bereikbaarheid vanaf Schiphol

Bahamas: rechtstreekse vlucht naar Miami, dan een vlucht naar de Bahamas

Bermuda: Indirecte vlucht via Londen

bottom of page