top of page
  • Sylvia

LissabonLissabon, 21 september 2022

Op elkaar gepakte zwetende lijven in de tram. Lange rijen voor de toeristenattracties in de brandende zon. Uitlaatgassen en verzengend warme lucht boven het asfalt. Oorverdovend gebrom van het verkeer over de 25 Aprilbrug dat concurreert met de muziek van de kroegen die tot het ochtendgloren open blijven.


We liggen met ons drijvende appartementje midden in Lissabon en genieten volop van alle stadse geneugten, maar met name van het goede gezelschap: de vader van Sylvia is met Yad en een vriendin, Fiona, op bezoek.‘s Ochtends een cultureel uitje, met als hoogtepunt de Jeroen Bosch in het (totaal onbekende) nationaal museum voor antieke kunst. ‘s Middags werken aan het verkleinen van de boodschappenlijst: Engelse boeken, buitenbanden voor de fiets, kapper, nieuwe melanine borden, spijkerbroek, scheepswinkel. ‘s Avonds genieten van lekker eten in de leukste restaurantjes, geholpen door de vertrouwde Routard.


Ter afronding een avondje fado. We treffen een waanzinnig goede zangeres in een restaurantje in de wijk Alfama. Na vijf bruisende dagen nemen we afscheid van de pappa en pikken het bootleven weer op: weerkaarten downloaden, route uitzetten, boodschappen, boot zeilklaar maken. Op naar de rust van een ankerplek in de Algarve.

Comments


bottom of page